Menu Close

Psichologų konsultacijos

Psichologų konsultacijos

Pagrindinis / Paslaugos / Teikiame pagalbą šeimai / Psichologų konsultacijos

Kokios yra pagrindinės psichologų darbo kryptys?

  • Konsultavimas: individualus ir grupinis. Individualus konsultavimas – pagrindinis psichologų konsultacijų tikslas – padėti žmonėms išsiaiškinti, suprasti ir spręsti asmeninius arba tarpasmeninius su psichologine savijauta ar elgesiu susijusius sunkumus. Konsultacijos metu psichologas gali padėti atpažinti ir keisti negatyvų ar nelogišką mąstymą, suformuoti teigiamą požiūrį į save ir išorinį pasaulį, įveikti beviltiškumo ir bejėgiškumo jausmą, jaustis atsakingu ir kontroliuojančiu savo veiksmus, sugrąžinti gebėjimą jausti malonumą, surasti kasdienių problemų sprendimus, atrasti stipriąsias savo puses ir pasinaudoti jomis įvairiose gyvenimo srityse, įveikti stresą, potrauminius išgyvenimus, spręsti tarpasmeninius konfliktus. Konsultacijos vyksta nuo 14 iki 18 val. kiekvieną dieną. Konsultacijos galimos ir nuotoliniu būdu (telefonu ir visomis programėlėmis). Esant sudėtingoms situacijoms konsultacijos vyksta ir kliento namuose. Grupiniai užsiėmimai skirti: vaikams, tėvams, globėjams, įtėviams, įstaigos darbuotojams.
  • Įvertinimas: psichologiškai įvertinti vaiko raidos ypatumus, asmenybės savybes, mąstymo, dėmesio, atminties ir kitus gebėjimus, mokymosi negalias, asmens tinkamumo nustatymas vienai ar kitai profesinei veiklai. Teikia metodines rekomendacijas tėvams, globėjams ir įtėviams, socialiniams darbuotojams dėl tolesnės pagalbos.
  • Psichologinių problemų prevencija: įstaigoje vykdomi prevenciniai užsiėmimai temomis: emocinė sveikata, darbas su agresyviais vaikais, emocijų ir elgesio sutrikimai, smurtas artimoje aplinkoje, ankstyvosios intervencijos programa, motyvacinė terapija, pozityvios  tėvystės įgūdžių mokykla, pozityvios tėvystės įgūdžių mokymai, terapiniai užsiėmimai.
  • Švietimas: vaikams, tėvams, globėjams ir įtėviams, socialinės edukacijos socialiniams darbuotojams, socialinių darbuotojų padėjėjams.
  • Konsultacijos su specialistais, dirbančiais socialinių paslaugų centre: konsultacijos vyksta su socialiniais darbuotojais dėl vaikų, turinčių psichologinių problemų, fizinio išsivystymo sunkumų, raidos, kalbėjimo ir komunikacijos sutrikimų, mokymosi sunkumų, mokyklos lankomumo, elgesio ir emocijų problemų. Bendradarbiavimas padeda geriau spręsti problemas.
  • Organizacinis metodinis darbas: rekomendacijų ruošimas.
  • Bendradarbiavimas su įvairiomis institucijomis.
  • Dalyvavimas įstaigos veikloje. Bendravimas ir bendradarbiavimas su įstaigoje dirbančiais darbuotojais, dalyvavimas įstaigos veikloje.

Kada kreiptis?

Dauguma į psichologą besikreipiančių žmonių neturi jokių psichikos sutrikimų. Psichologas padeda įveikti kasdieniniame gyvenime kylančias problemas. Dažniausiai pagalbos kreipiamasi dėl abejonių, kylančių prieš priimant svarbius sprendimus, kankinančio vienišumo jausmo, nesutarimų su draugais ar artimaisiais, drovumo, asmeninių traumų, skyrybų, šeimos narių netekties ar sunkios ligos, problemų darbe ar moksle, piktnaudžiavimo alkoholiu ar kitomis narkotinėmis medžiagomis, užsitęsusio arba stipraus liūdesio, nerimo, trikdančių baimių, nekontroliuojamo valgymo.

Ar saugu?

Paprastai nuo psichologų priklauso ne tik žmogaus psichologinė gerovė, jiems suteikiama ir labai asmeniška informacija. Kiekvienas psichologas yra įsipareigojęs laikytis Psichologo profesinės etikos kodekso nuostatų, kurios garantuoja konfidencialumą. Konsultacijos vyksta tik gavus sutikimą.  

Kur kreiptis?

Jolanta Štarienė, tel. 8 610 35 505

Dainius Čerbulėnas, tel. 8 618 30 372

Grupinių užsiėmimų tvarkaraštis

Eil. Nr.

Grupė

Laikas

Vieta

Užsiėmimus veda

1.

Pozityvios tėvystės mokykla

(40 pamokų)

Mėnesio pirmas pirmadienis

1718 val.

Panevėžio socialinių paslaugų centro 207 kab.

Psichologė Jolanta Štarienė

2.

Mokykla Saugus vaikas

Mėnesio pirmas antradienis

1718 val.

Panevėžio socialinių paslaugų centro 207 kab.

Psichologė Jolanta Štarienė

 

3.

Muzikos terapija

Mėnesio pirmas trečiadienis

1516 val.

Panevėžio socialinių paslaugų centras

Psichologas Dainius Čerbulėnas

4.

Pozityvios tėvystės įgūdžių ugdymas

Mėnesio pirmas trečiadienis

17.3019.00 val.

Panevėžio socialinių paslaugų centro 104 kab.

Psichologas Dainius Čerbulėnas

5.

Dailės užsiėmimai paauglių grupėms (1016 metų)

Ketvirtadieniais

1617 val.

Panevėžio socialinių paslaugų centro 207 kab.

Psichologė Jolanta Štarienė

Pastaba: į psichologų vedamas grupes būtina išankstinė registracija nurodytais kontaktais. Į psichologų konsultacijas registruojamasi nurodytais kontaktais.

Psichologinė pagalba teikiama pirmadienįpenktadienį 8.0019.00 val., be pietų pertraukos.

 

 

Skip to content