Menu Close

Keitėsi Panevėžio socialinių paslaugų centro teikiamų paslaugų kainos

Keitėsi Panevėžio socialinių paslaugų centro teikiamų paslaugų kainos

Keitėsi Panevėžio socialinių paslaugų centro paslaugų kainoraštis nuo 2023 m. sausio 1 d.

Iki šiol už transporto organizavimo paslaugą Panevėžio miesto gyventojai mokėdavo pagal galiojančias Savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintas važiavimo miesto maršrutiniais autobusais bilietų, perkamų prekybos vietose, kainas ar pagal galiojančias Panevėžio autobuso parko priemiestinių autobusų bilietų kainas.

Nuo naujų metų už transporto organizavimo paslaugas klientai moka: užmiestyje – 0,44 Eur / km, Panevėžio mieste – 3,50 Eur / nuvežimas iki paskyrimo vietos ir parvežimas atgal, kai nereikia laukti kliento.

Tačiau ne visi paslaugų gavėjai už paslaugą moka pilną kainą. Mokėjimo dydis už minėtą paslaugą priklauso nuo asmens pajamų:

  • asmuo, kurio pajamos mažesnės už valstybės remiamų pajamų (2023 m. VRP – 157 Eur) dvigubą dydį, už paslaugą nemoka;
  • asmuo, kurio pajamos didesnės už VRP dvigubą dydį, bet mažesnės už VRP trigubą dydį, moka 15 procentų Savivaldybės tarybos patvirtintos kainos;
  • asmuo, kurio pajamos didesnės už VRP trigubą dydį, bet mažesnės už VRP keturgubą dydį, moka 25 procentų Savivaldybės tarybos patvirtintos kainos;
  • asmuo, kurio pajamos didesnės už VRP keturgubą dydį, bet mažesnės už VRP penkiagubą dydį, moka 50 procentų Savivaldybės tarybos patvirtintos kainos;
  • vienam gyvenančiam asmeniui ar vienam suaugusiam asmeniui su vienu ar daugiau vaikų, mokėjimo dydis mažinamas 5 procentais nuo nurodytų mokėjimo už transporto organizavimo paslaugas dydžių.

Nuo šių metų pakilo asmeninės higienos ir priežiūros paslaugų organizavimo paslaugų įkainiai vidutiniškai 28 proc.:

  • skalbimo paslauga be džiovinimo (1 skalbimas, iki 9 kg skalbinių) – 5,16 Eur / kartas;
  • skalbimo paslauga be džiovinimo ir skalbimo priemonių (1 skalbimas iki 9 kg skalbinių) – 4,84 Eur / kartas;
  • skalbimo paslauga su džiovinimu ir skalbimo priemonėmis (1 skalbimas, iki 9 kg skalbinių) – 7,50 Eur / kartas;
  • skalbimo paslauga su džiovinimu, be skalbimo priemonių (1 skalbimas, iki 9 kg skalbinių) – 7,08 Eur / kartas;
  • dušo paslauga (1 kartas, iki 0,5 val.) – 3,89 Eur / kartas.

Mokėjimo dydis už asmens higienos ir priežiūros paslaugų organizavimo paslaugą mokėjimas priklauso nuo asmens pajamų:

  • vienas gyvenantis asmuo ar vienas suaugęs asmuo su vienu ar daugiau vaikų, kurio pajamos didesnės už VRP dvigubą dydį, bet mažesnės už VRP trigubą dydį, už paslaugą nemoka;
  • vienas gyvenantis asmuo ar vienas suaugęs asmuo su vienu ar daugiau vaikų, kurio pajamos didesnės už VRP trigubą dydį, bet mažesnės už VRP keturgubą dydį, už paslaugą moka 50 procentų Savivaldybės tarybos patvirtintos kainos.

Taip pat keitėsi pagalbos į namus ir laikino atokvėpio paslaugų kaina – 7,96 Eur / val. Mokėjimo už socialinę priežiūrą dydis nustatomas atsižvelgiant į asmens pajamas:

  • asmuo, kurio pajamos yra didesnės už VRP dvigubą dydį, bet mažesnės už VRP trigubą dydį, moka sudaro 5 proc. asmens pajamų;
  • asmuo, kurio pajamos yra didesnės už VRP trigubą dydį, bet mažesnės už VRP keturgubą dydį, moka 10 proc. asmens pajamų;
  • asmuo, kurio pajamos yra didesnės už VRP keturgubą dydį, bet mažesnės už VRP penkiagubą dydį, moka 15 proc. asmens pajamų;
  • asmuo, kurio pajamos yra didesnės už VRP penkiagubą dydį, moka 20 proc. asmens pajamų.

Tais atvejais, kai pagalbos į namus ar laikino atokvėpio paslauga teikiama vienam gyvenančiam asmeniui ar vienam suaugusiam asmeniui su vienu ar daugiau vaikų, mokėjimas mažinamas 5 proc. nuo nurodytų mokėjimo dydžių.

Atkreiptinas dėmesys, kad laikino apnakvindinimo paslaugos įkainis 9,24 Eur / kartas, tačiau asmeniui paslauga teikiama nemokamai.

Nuo šių metų pasikeitė ne tik apgyvendinimo nakvynės namuose kaina (12,52 Eur / para), bet ir pasikeitė mokėjimo apskaičiavimas:

  • kai asmuo apgyvendinimo Nakvynės namuose paslaugas gauna iki 1 mėnesio – paslauga teikiama nemokamai;
  • kai asmuo apgyvendinimo Nakvynės namuose paslaugas gauna nuo 2 iki 12 mėnesių – asmens mokėjimo dydį sudaro 15 procentų asmens pajamų;
  • kai asmuo apgyvendinimo Nakvynės namuose paslaugas gauna ilgiau kaip 12 mėnesių – asmens mokėjimo dydį sudaro 20 procentų asmens pajamų.

Keitėsi ir kitos socialinių paslaugų kainos: apgyvendinimo apsaugotame būste paslaugos įkainis – 244,64 Eur / mėn., dienos socialinės globos institucijoje įkainis  – 985,00 Eur / mėn. (asmeniui, turinčiam negalią), 1220,00 Eur / mėn. (asmeniui, turinčiam sunkią negalią), dienos socialinės globos asmens namuose ir laikino atokvėpio įkainis – 8,38 Eur / val., trumpalaikės socialinės globos įkainis – 1190,00 Eur / mėn. (asmeniui, turinčiam negalią), 1340,00 Eur (asmeniui, turinčiam sunkią negalią), ilgalaikės (trumpalaikės) socialinės globos Bendruomeniniuose vaikų globos namuose įkainis – 1645 Eur / mėn.

Kainų pokytį lėmę veiksniai: darbuotojų darbo užmokesčių didėjimas, kuro, paslaugų, maitinimo, komunalinių paslaugų ir energijos kainų augimas.

Primename, kad prašymai socialinei globai teikti priimami ir Panevėžio socialinių paslaugų centre. Informacija telefonu 8 675 72 090.

Nuoroda į Panevėžio miesto savivaldybės tarybos sprendimą ČIA

Skip to content