Menu Close

Paminėta Vaikų globos savaitė

Tradiciškai pirmąjį liepos savaitgalį Lietuvoje minima Globėjų diena. Jai paminėti visą savaitę, birželio 26–liepos 2 dienomis, visoje Lietuvoje vyko specialūs globėjų savaitės renginiai – susitikimai, piknikai, pokalbiai su globėjais, filmų peržiūros ir kitos veiklos. Renginių metu visuomenei skleista žinia apie globą, jos svarbą, globėjo vaidmenį ir jo prasmingumą bei pagerbti patys globėjai už globojamus ir užaugintus vaikus.

Panevėžio muzikiniame teatre vyko popietė miesto globėjams, globojamiems vaikams ir bendruomenei. Renginio metu buvo įteiktos padėkos globėjams, šventinę nuotaiką kūrė pučiamųjų orkestras „Garsas“ ir tarptautinį pripažinimą pelniusi Panevėžio muzikinio teatro solistė – sopranas Laima Česlauskaitė, vaikus linksmino nuotaikingas animatorius.

Birželio 29 d. Panevėžio socialinių paslaugų centre per 50 žmonių mėtėsi spalvotomis dulkėmis. Taip buvo minima vaikų globos savaitė, kurią organizuoja globos centrus vienijantis tinklas „Vaikai yra vaikai“ kartu su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Spalvotos dulkės, arba kitaip – širdies dulkės, – šiųmetis vaikų globos savaitės simbolis, reiškiantis gerumą ir meilę. Šie jausmai sklinda atrakinus geležinę – mitų ir neigiamų nuostatų apie globą ir įsivaikinimą sukaustytą – širdį.

Šiuo metu Panevėžyje yra 104 globėjai ir 128 globojami vaikai, dar 6 auga budinčių globotojų šeimose.

Daugiau informacijos apie vaikų ir paauglių globą galima rasti Facebook paskyroje „Vaikai yra vaikai“, internetiniame puslapyje www.globoscentrai.lt arba paskambinus į Vaiko teisių liniją telefonu 8 800 10800.

Skip to content